animationsvideo

7 grunde til, at du skal bruge animationsvideoer i din virksomhed

Som indholdsskabere og digitale indfødte er vi omgivet og ofte bombarderet af de nyeste trends, tip og tricks.

En af de største tendenser i det digitale rum er brugen af ​​video.

Tidligere har vi blogget om hvorfor det er vigtigt at bruge video til sin hjemmeside. Men det vil vi ikke gentage her. I stedet fokuserer vi på, hvorfor du skal bruge animationsvideoer.

Hvorfor animationsvideoer

Indhold handler om at fortælle en historie. Uanset om det er en historie om dit produkt, dine kunder eller måske endda ændringer i overensstemmelse, er dit primære mål som indholdshåndterer at dele en besked, der tvinger, overtaler og overbeviser dit publikum til at handle. 

Men historien er kun så god som dens udførelse. 

Tænk over det. Hvis du har en god historie, men leverer den dårligt, er dit publikum mindre tilbøjelige til at handle. Det er her animationsvideo kan hjælpe.

Animationsvideo er et rigt, engagerende medium, der er omkostningseffektivt, let at administrere og hjælper dine nøglepunkter med at dukke op. Det giver alle fordelene ved et visuelt medium med meget mindre ressourcekrav, end du kunne forvente.

Fordele ved at bruge animationsvideo

Her er hvorfor animationsvideo er et godt medium til at fortælle historier:

Du kan give ethvert koncept liv

Animation giver dig mulighed for at skubbe skalaer og bøje naturens love.

Med animerede videoer er du fri til at gøre hvad du vil. Lad din fantasi løbe vild!

Det giver dig muligheden for at bringe ethvert koncept, uanset hvor kompleks eller ud af denne verden, til liv med lethed.

Du kan give kontekst til dine ideer

Forestil dig at starte med et nærbillede af en person, derefter zoome ud for at vise en skare mennesker og derefter sprænge op i stratosfæren for at få det hele STORT ovenfra. Og for at tage det et skridt videre zoomer du ud for at vise hele vores galakse.

Det sætter den ene ensomme person, du startede med, i perspektiv, ikke?

Det er praktisk talt umuligt i det virkelige liv, men med animationsvideo sker det på et øjeblik! 

Animationsideo er et godt medium til at give sammenhæng til selv dine mest fjernhentede ideer.

Du kan visuelt repræsentere abstrakte ideer

animationsvideo

Måske er en af ​​de største fordele ved at bruge animationsvideo den lethed, hvormed du visuelt kan fange abstrakte ideer.

Bare spørg dig selv ”Kan jeg rette et kamera mod det?” Hvis svaret er ja, kan live action være mere ligetil end animationsvideo.

Men hvad nu hvis du ville fange noget meget stort (som global logistik) eller noget meget lille (som en mikroprocessors funktion) eller måske noget abstrakt (som Bitcoin). Det bliver lidt mere udfordrende, ikke?

Det er her animationsvideo har fordelen. Med animationsvideo kan du nemt fange ideer, der er svære at repræsentere på en skærm uden begrænsninger.  

Du kan nemt styre videoproduktion

Hvis du nogensinde har optaget en live-action video, er du sandsynligvis klar over, at det er en kompliceret og undertiden frustrerende proces. Du skal bekymre dig om placeringen, skuespillere, rekvisitter, udstyr, sæt, og det tager ikke engang vejret i betragtning!

Med animationsvideo er du ikke begrænset af nogen af ​​disse faktorer .

Du kan skifte baggrund, flytte tegn, endda tilføje rekvisitter med et enkelt klik, træk og slip. Dette gør det let at teste forskellige måder at kommunikere din besked på.

7 grunde til, at animeret video er den bedste type indhold

Nu hvor vi har dækket nogle af fordelene ved animationsvideo, lad os så tale om, hvorfor det er bedre end andre typer indhold. Hvorfor animationsvideo er bedre end tekst, infografik og live-action videoindhold:

Animeret video vs. tekst

1) Animerede videoer er mere visuelle

Den første og fremmeste grund til at bruge animationsvideo er, at det er rich media. Videoer er generelt sammensat af billeder, der udgør rich media-øjeblikke.

Dette visuelle medium appellerer til sanserne og tilbyder en nem og effektiv måde at kommunikere vigtige meddelelser på. Og det bedste er, at visuelt indhold bliver indtaget meget lettere end tekst og efterlader en varig indvirkning på dit publikum:

90% af den information, der transmitteres til hjernen, er visuel, og det visuelle behandles 60.000 gange hurtigere i hjernen end tekst.

2) Animerede videoer er psykologisk tiltalende

En af vores tidligste (og muligvis kæreste) minder, som børn, der vokser op, er tegneserier. Tegnefilm er så fængslende, fordi de er sjove, engagerende og mest af alt farverige.

Der er noget ved bevægelige billeder, der appellerer til den menneskelige hjerne, og dette strækker sig naturligvis til animeret video. Som Nicola Davies hævder: “Hvis du vil have folk til at oprette følelsesmæssig forbindelse til dit indhold, er animeret video en investering, der er værd at lave.”

3) Animerede videoer skærer igennem den digitale “støj”

Indholdsstød er reel og en stor udfordring for alle organisationer. Men med den stadigt stigende tilstedeværelse af “støj” i det digitale rum, skal indholdsskabere finde en måde at differentiere deres indhold fra alt andet derude.

Animeret video tilbyder et godt medium til at gøre netop det.

For eksempel er der en masse “støj” omkring indholdsmarkedsføring, og en visuel måde at skille sig ud fra mængden ville være at oprette en whiteboard-video.

Animeret video vs. live-action video

4) Animerede videoer er omkostningseffektive

En af de største udfordringer, som de fleste videoproducenter står over for, er manglen på et stort budget:

41% af marketingfolk nævner mangel på budget som en af ​​tre hovedårsager til, at de tøver med at bruge video.

Live-action-videoudgifter inkluderer normalt at finde egnede skuespillere, et sted til at optage din video, udstyr og videoproduktionsomkostninger.

Animeret video har derimod kun brug for et månedligt abonnement. Cloudbaserede løsninger (som GoAnimate) gør det nemt at oprette videoer online med enkle træk-og-slip-værktøjer. Tilmeld dig bare et abonnement, så er du klar til at oprette professionelle animerede videoer.

5) Animerede videoer skaleres med din virksomhed

En relateret udfordring med videoproduktion er behovet for at skabe mere indhold. Når din virksomhed vokser, øges behovet for mere engagerende indhold.

Oprindeligt har du muligvis brug for en forklaringsvideo om dit produkt eller din tjeneste. Snart begynder du at oprette gatede aktiver, der har brug for understøttende videoer. Eller, endnu mere udfordrende, skal du oprette en tutorial-serie til dine kunder eller en træningsvideo, der hjælper dit team med at vedtage en ny proces.

Oprettelse af indhold er en udfordring, og video øger kompleksiteten. Men med animeret video er det meget simpelt at kaste flere videoer ud. Tænk bare i grafik, skriv scriptet, storyboardet, og inden du ved af det, er du på vej til at producere en anden video.

6) Animerede videoer er nemme at opdatere

Indholdsskabelse har været i dramatisk vækst de sidste par år og med rette. Men en af ​​udfordringerne er at opdatere alt dit gamle indhold. Uanset om du er en træner, der opdaterer compliance-indhold, en sælger, der besøger gamle præsentationer, eller en marketingmedarbejder, der omstrukturerer din branding; opdatering af indhold er en udfordring! 

Videoindhold udgør dog en endnu større udfordring. Hvis du bruger live-action-video, kan du simpelthen ikke genoptage scener eller opdatere kritiske dele af din besked uden at tage højde for et stort antal faktorer. 

Men det er her animeret video har kanten. 

Animerede videoer giver større fleksibilitet, fordi de er nemmere at opdatere. Du kan gå tilbage og ændre tekst, redigere animationer eller endda foretage en komplet revision af hele din video. 

Animeret video vs. statisk infografik

7) Animerede videoer opgraderer dit visuelle indhold

Du har sikkert hørt om infografik.

En endnu større tendens end infografik er infografisk træthed. Mange indholdsskabere vedtog statisk infografik som en måde at visualisere data ved at gøre tør statistik til en visuel fest. Men for nylig er infografik i stigende grad blevet tekst- eller datatung og derfor visuelt rodet (og hovedpine-forårsager).

Hvis der tilladesat en læser at se en statisk infografik uden tilsyn, hvad sker der? De løber igennem det og misser sandsynligvis meget af indholdet. Dette forværres, hvis infografikken er alt for rodet, dvs. tekst- eller datatung.

Det er her animerede infografik kan hjælpe. Animerede infografikker giver en “guidet tur” gennem indholdet , som giver to fordele:

  1. Du kan kontrollere seerens tempo gennem indholdet
  2. Du kan bruge rich media (bevægelse, musik, lydeffekter, visuelle elementer osv.) til at fremhæve specifikke punkter

Konklusion

Animeret video er et dynamisk og alsidigt medium, der kan løfte din historie til et nyt niveau.

Det tilbyder et engagerende og sjovt alternativ til tekstindhold, hindres ikke af traditionelle begrænsninger omkring live-action video og opgraderer statisk infografik til en meget engagerende “guidet tur” gennem indholdet.

Så opgrader dit visuelle indhold, og brug kraften af animeret video!

Ring til os på +45 28 99 29 11 eller kontakt os online for at tale med en strateg om dit websted.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top