Få en dybbere fortåelse for de mange betegnelser og teknikse forhold

Benyt Meseo´s ordbog til at udvide din viden omkring hjemmesider

Selvom om det er de færreste der kender de utrolig mange tekniske begreber som der findes i hjemmeside branchen, så vil det stadig være rart som forbruger at kende en smule til det produkt man køber. 

Vi har lavet en komplet ordbog med ord og udtryk som du kan benytte til at udvide din viden omkring hjemmesider og de tekniske forhold. 
Benyt derfor dette som et lille lektionkon hvor du kan læse om de forskellige beregber og forstå hvad de enkelte ting bidrager med.

3d illustration. Portrait of a handsome businessman with laptop.

Læs om alle de mange betegnelser og begreber indenfor hjemmeside branchen og udvid din viden omkring dit køb

Hosting er et engelsk ord for “at være vært”, og betyder som navnet antyder at det er der hvor ens hjemmeside er placeret. Et hosting firma tilbyder plads på en web-server hvor du kan webhotel liggende. Det er vigtigt at vælge en hosting løsning som er hurtig så besøgende ikke skal vente flere sekunder for at loade din hjemmeside. Som en standard har alle sider lavet hos os den hurtigste løsning tilgængeligt i Europa, så din hjemmeside er hurtigere end dine konkurrenters.

Responsivt design er en måde hvorpå man designer hjemmesider på. Når man laver en responsiv hjemmesiden er det med hensigten at den skal fungere både på smartphones, tablets, laptops og andre enheder. Hjemmesiden er responsiv og tilpasser sig derfor til skærmen så den altid ser godt ud, ligemeget hvilken enhed den besøgende sidder på. Der er ingen ulemper ved at bruge et responsivt design, det kræver dog dygtige programmører som har erfaring i det. Hvis du ønsker at se eksempler på responsive designs så tjek vores referencekunder eller kontakt os for at se flere eksempler.

SSL står for Secure Sockets Layer hvilket er et online sikkerhedsteknologi. Denne sikkerhedsteknologi sørger for en sikker forbindelse mellem webbrowseren og serveren. Når vores telefoner og computere får forbindelsen til en hjemmeside ryger der en masse date frem og tilbage. Et SSL certifikat sørger for at denne data er beskyttet, og dermed er det mere sikkert at indtaste følsomme ting som kreditkort, kodeord og andet data.

Vi måler vores kunders succes i hvor meget trafik der er på siden samt hvor mange af disse bliver til konverteringer. En konvertering finder sted når en persom foretager en handling som er vurderet som værdifuld for din virksomhed. Dette kan eksempelvis være et salg på din hjemmeside, booking af din service eller tilmelding til et nyhedsbrev hvis det er dit ønskede mål. Vi optimerer din hjemmeside således at den får flest mulige konverteringer til din virksomhed.

Dette er URL’en, som kommer frem i navigationsbaren. Det er adressen som gør, at besøgende kan finde din hjemmeside, og som gør at andre kan linke til dig.

Det er bedst at placere virksomhedens navn højest på hjemmesidens forside, så besøgende er sikre på, at de er på den rigtige hjemmeside.

Ved at inkludere et søgefelt, kan besøgende søge efter specifikke ting på din hjemmeside, og dette hjælper også med at give kontrollen af oplevelsen over til dem.

Din virksomheds logo bør også vises øverst på hjemmesiden. Et logo er godt at bruge, da det grafiske element ofte er nemmere for besøgende at huske på, end navnet på din virksomhed.

Tæt på virksomhedens navn eller logo bør der være en tagline eller kort beskrivelse, der med en kort sætning forklarer hvad din virksomhed går ud på.

En navigationslinje skal placeres på hjemmesiden, så brugeren nemmer kan finde vej på din hjemmeside og finde det de leder efter.

En CTA-knap (Call-To-Action) kan være alt fra ”opret et login” til ”book en demo”. CTA-knapper leder brugerne til at foretage en handling, der ofte indebærer en form for kontakt på et senere tidspunkt.

Din hjemmeside skal ledsages af et headerbillede, der giver dine besøgende noget visuelt at kigge på. Dette kan være annoncer til noget nyt du tilbyder, eller en grafik designet specielt til din hjemmeside. Billeder hjælper med at bevare opmærksomheden, da de er lettere at behandle end en overvældende mængde tekst. Ethvert visuelt medie er bedre end en side med en masse tekst, om det er et lysbilledshow eller en video.

Interne links opretter en genvej til andre steder på din hjemmeside. Formålet med en hjemmeside er ikke kun at få folk over til din forside. Prøv i stedet at bruge din startside til at lede besøgende til andre dele af din hjemmeside gennem interne links. Interne links får brugere til at blive længere på din side, hvilket øger chancerne for, at de bliver kunder.

Overvej at inkluder nogle af de gode ting, som brugere og/eller tidligere kunder har sagt om dig på din hjemmeside, som for eksempel fra Trustpilot. Hvis du ikke har nok data, skal du søge administrative rettigheder til din virksomhedsprofil og bede brugere om at skrive kundeanmeldelser. I mellemtiden kan du overveje at nå ud til folk personligt og spørge, om de vil efterlade en anmeldelse på Trustpilot.

Flere og flere hjemmesider bruger live-chat software, som giver en mulighed for at komme i kontakt med besøgende på din hjemmeside og samtidig yde den bedste kundeservice. 

Nyhedsbrevsformularer er bedst at placere i starten, på din hjemmesides forside. Mange vælger at bruge pop-ups, som opfordrer besøgende til at tilmelde sig et e-mail nyhedsbrev i bytte for rabat, for eksempel. 

Nederst på din startside og hver side skal der være en hyperlinket liste over steder, hvor besøgende ofte ønsker at navigere. Eksempler på disse webstedsplaceringer er bloggen, pressehistorier, virksomhedens “om” -side, karriere, kundesupport, ofte stillede spørgsmål og hvilke andre webstedsspecifikke links, der er relevante for dine brugeres oplevelse.

Kraften i social medie-marketing kan ikke overvurderes. For at få besøgende over på dine Twitter- og Facebook-sider skal du inkludere ikoner for sociale medier på startsiden eller i sidefoden nederst på hver side.

Et kort og en adresse fører brugerne til dit kontor eller din butiksplacering. Dette hjælper dem med at forstå, hvor de kan finde dig. Et større firma med flere butiksfacader kan også omfatte en søgning efter brugere for at finde en placering nærmest dem. En mindre virksomhed skal bare medtage den ene eller to adresser, den har.

Hvis du har en fysisk butiks, eller hvis du kun kan nås på bestemte tidspunkter, skal du medtage dette på din om-side. At have timer, der er tydeligt angivet, hjælper folk med at vide, hvornår det er mere sandsynligt, at du besvarer deres opkald eller behandler retur.

Kontaktoplysninger giver brugerne en måde at komme i kontakt med dig på. Medtag et telefonnummer og potentielt en support- eller informations-e-mail-adresse på din om-side. På denne måde kan enhver, der har yderligere spørgsmål, eller som oplever problemer med dit produkt eller din tjeneste, kontakte dig hurtigt.

En kontaktformular er en anden måde at gøre din virksomhed tilgængelig for brugerne. Kontaktformularer indsamler en persons oplysninger, mens de giver dem en beskedfelt, hvor de kan give udtryk for deres bekymringer.

En biografi for din organisation og dens grundlæggere hjælper besøgende bedre med at forstå, hvem de driver forretning med. Folk elsker fortrolighed og har det godt med at vide, hvor de investerer deres tid og penge. En virksomheds biografi kan sættes på din om-side og inkludere nogle historiefortællinger og personlige anekdoter.

Et team og / eller en karriereside er et marketingværktøj til at vise besøgende dem der arbejder i din virksomhed, hvad de er interesseret i, og hvem de kunne arbejde med, hvis de også skulle ansøge.

Medarbejdersider er ofte sorteret efter, hvem der gør hvad, hvilket betyder, at de er angivet med hensyn til, hvem der arbejder inden for marketing, salg, forskning osv. Disse sider inkluderer headshots eller andre teamfoto med medarbejdernes navne og titler. Hold varierer afhængigt af, hvordan din organisation er opdelt, og hvilke hold du har.

Teambiografier viser din organisations mangfoldighed med hensyn til deres interesser, baggrund og tankegang. Inkludering af korte bios for medarbejdere giver alle en chance for at gøre deres eget personlige indtryk på de mennesker, der kommer til dit websted.

Mange virksomheder vil inkludere en videokomponent til deres team eller karriereside, der inkluderer interviews med medarbejderne. Dette fungerer som en god markedsføringssikkerhed, når din virksomhed går på en ansættelsesrunde. Videokomponenter forbedrer også SERP-placeringer.

Hvis du er et SaaS- firma, vil du sandsynligvis medtage en funktionsside for at vise besøgende, hvordan du skiller dig ud over dine konkurrenter.

Dette er ganske bogstaveligt talt bare en liste over funktioner, som dit produkt har. Hvad kan det opnå for andre fagfolk? Sørg for at organisere funktioner i henhold til de specifikke kategorier, de falder ind under. Hvis dit softwareprodukt kan opdatere og organisere kundekontaktoplysninger, skal du angive det under en kontaktadministrationskategori.

Brugere undrer sig altid over, om et bestemt softwareværktøj er kompatibelt med noget, de allerede bruger. Inkludering af integrationer på funktionssiden er en god måde at tackle disse spørgsmål tidligt samt øge trafikken til dit websted ved at inkludere navnene på populære værktøjer.

Casestudier giver besøgende mulighed for at undersøge, hvordan dit produkt eller din tjeneste har været til gavn for kunderne før dem. Casestudier er upartiske og har data til at sikkerhedskopiere påstandene. 

Blogs er gode til enhver organisation, der ønsker at bringe trafik til sit websted gennem unikt indhold eller som ønsker at levere regelmæssige opdateringer gennem offentliggjorte indlæg.

Blogs kan organiseres på en række måder, men det betyder noget, at de er organiseret. Læsere og besøgende skal have en klar forståelse af, hvordan din blog brydes ud, og hvordan de kan finde det indhold, der er mest relevant for deres interesser.

Vi talte tidligere om at have et søgefelt placeret på siden, men at have en separat på din blogside er måske den mest relevante, da matchende nøgleord kan få dine besøgende til at finde indhold.

Læsere ønsker lejlighedsvis at vide mere om fagfolk, der skriver blogindlæg. Ved at tilføje et hyperlink til blog-bylines kan du navigere læsere mod den ansattes bio. Dette skaber fortrolighed med visse forfattere, hvilket potentielt tilskynder læsere til at vende tilbage specifikt til deres indhold. Disse kan også skabe troværdighed for forfattere med relevant erfaring.

Blogs er beregnet til at være samtale-startere, er de ikke? Inkludering af en kommentarsektion efter blogs giver læsere mulighed for at deltage i en forumlignende diskussion, der viser, hvor engagerende dit indhold er.

Hvis en besøgende er interesseret i din blog, er det muligt, at de ville være interesseret i en anden blog med lignende enheder. Benyt lejligheden til at inkludere en bjælke eller en liste med anbefalet indhold, der potentielt kan holde dem på dit websted i længere tid.

Denne side hjælper besøgende med at finde svar på spørgsmål, der er blevet stillet før. Dette reducerer dit teams behov for at svare på de samme spørgsmål gentagne gange, og får også besøgende til at føle sig mere selvforsynende.

Spørgsmål er byggestenene i et forum. Når spørgsmål er stillet, kan andre mennesker begynde at tilbyde deres svar og virkelig begynde et samfund med delt viden. Organiser spørgsmålene og svarene i dit forum eller ofte stillede spørgsmål efter emne, ligesom du organiserede din blog. Som med bloggen, gør disse spørgsmål søgbare.

Hver virksomhed har faste guider og processer, og kunder drager også fordel af denne dokumentation. Overvej at lave kundevendt dokumentation og gøre den tilgængelig i din vidensbase med spørgsmål og svar.

Infografik forklarer et stort koncept i et lille billede. Hvis din virksomhed har infografik, der forklarer processer eller data, skal du gøre det tilgængeligt via vidensbasen.

Et content management system  (CMS) hjælper med at organisere og bevare alt det indhold, der er på dit websted. Selvom du tager et indlæg ned efter dets relaterede begivenhed eller ferie, kan du gemme det i CMS, hvis det skulle være nødvendigt igen senere. 

Mange CMS-platforme har hundredvis af tilpassede tilføjelser til enhver brugssag. For eksempel er der utallige populære WordPress-plugins til e-handelsbutikker .

Analyticsværktøjer hjælper dig med at forstå, hvem der kommer til dit websted, og hvor meget tid de bruger på det. Denne form for indsigt er fantastisk til at analysere effektiviteten af ​​visse sider eller indhold med det formål at ændre svigtende strategier.

Svarende til et domænenavn kan websteder ikke fungere uden en vært. Hvis du bruger en webstedsbygger, behøver du ikke bekymre dig om en webhostingudbyder,  da dit websted sandsynligvis hostes gennem dem, og du behøver ikke bekymre dig om at finde en vært eksternt.

På back-enden skal dit websted give dig mulighed for at tilføje metabeskrivelser til indholdet og opdatere dets titel. Dette er nyttigt til forbedring af SEO, da tilføjelse i visse ord i metabeskrivelsen får dit websted til at vises i visse søgninger.

Vi håber at ordbogen har hjulpet dig

Det kan nogle gange godt være forvirende med alle de forskllige udtryk og begreber og kan føles som en labyrent at finde rundt i. vi håber derfor at vores ordbog kan bidrage til at flere besøgende kan udvide deres viden om hjemmesider og hvad hvert element bidrager med. 

Skulle du være interreseret i at Meseo udvikler din næste hjemmeside kan du altid kontakte os på vores telefon nummer og eller bruge vores inteligente prisberegner til at modtage en skræddersyet pris på dit næste projket. 

3d illustration. Portrait of a handsome businessman with laptop.

Vi er der for din virksomhed fra start til slut​

Derfor tilbyder vi både drift, vedligeholdese en række services som skal sikre din virksomhed vækst og udvikling

Vi sørger for den rette vedligeholdelse og drift af din hjemmeside

SEO og vækst

Vi sørger for den rette SEO optimering og vækstplaner for din hjemmeside

Brug vores enkle prisberegner til at modtage en skræddersyet pris på følgende services

Tryk herunder, svar på 7 simple spørgsmål og modtag dit prisestimat.

GET STARTED

0$

Tusind tak! Vi sender dig et prisestimat på baggrund af dine ønsker

Vælg service du ønsker en pris på

Hjemmeside

Webshop

Vælg et felt for at forsætte

Næste

Hvor stor er din virksomhed

Nystartet virksomhed

Etableret virksomhed

Enterprice virksomhed

Vælg et felt for at forsætte

Næste

Hjemmesidens formål

Online visitkort som skal informere dine kunder om simple oplysninger

Komplet professionel hjemmeside, der skal bane vejen til vækst

Større Hjemmeside som er kerne produktet for virksomheden

Vælg et felt for at forsætte

Næste

Ønsker du specielle funktioner ( Login, prisberegner, flere sprog m.m.)

Ja tak

Nej tak

Ved ikke - Kontakt mig og fortæl mere

Vælg et felt for at forsætte

Næste

Ønsker du SEO (søgemaskineoptimering) på din nye hjemmeside?

Ja tak

Nej tak

Ved ikke - Kontakt mig og fortæl mere

Vælg et felt for at forsætte

Næste

Ønskede leverings tidspunkt?

Ekspress: 7-14 Dage

Normal: 14-30 Dage

Haster ikke: 30-60 Dage

Vælg et felt for at forsætte

Næste

Hvilken type webshop ønsker du?

Lille webshop (Hobbyplan)

Mellemstor webshop (flere produkter)

Stor webshop (Enterprise)

Vælg et felt for at forsætte

Næste

Har du logo, tekster, grafik og indhold klar på forhånd?

Ja

Nej

Delvist klar

Vælg et felt for at forsætte

Næste

Antallet af forventede produkter

1-50 produkter

50-150 produkter

300+ produkter

Vælg et felt for at forsætte

Næste

Ønskede leverings tidspunkt?

Ekspress: 7-14 Dage

Normal: 14-30 Dage

Haster ikke: 30-60 Dage

Vælg et felt for at forsætte

Næste

Ønsker du SEO (søgemaskineoptimering) på din nye webshop?

Ja tak

Nej tak

Ved ikke - Kontakt mig og fortæl mere

Vælg et felt for at forsætte

Næste

Har du logo, tekster, grafik og indhold klar på forhånd?

Ja

Nej

Delvist klar

Vælg et felt for at forsætte

Næste

Ønsker du specielle funktioner? (Login, prisberegner, flere sprog m.m.)

Ja tak

Nej tak

Ved ikke - Kontakt mig og fortæl mere

Vælg et felt for at forsætte

Næste

Udfyld formularen og modtag et prisestimat

Summary

Description Information Quantity Pris
Discount :
Total :

Få et prisestimat

Hvad siger vores kunder?

Vi samler på fremragende anmeldelser

Herunder kan du læse nogle af vores anmeldelser fra vores tideligere kunder. Vi ser frem til at se din virksomhedsnavn blandt resten af  vores tilfredse kunder 

Gulvservice Odder
Gulvservice Odder
2021-01-02
Jeg har været super tilfreds med Meseo, deres produkt, og i særdeleshed deres friske, kompetente, søde og glade medarbejdere! Jeg føler mig super behandlet, opdateret, og har været inde over processen hele vejen - der er styr på de vigtige ting som tilbud,kontrakter, aftaler osv. Jeg er helt tryg og glad for mit valg af webbureau! Mine varmest anbefalinger til Meseo 🙂
Montage og tilsyn
Montage og tilsyn
2021-01-02
god og grundig service. Tak til Mathias som hjalp mig igennem process. overordnet super glad for min nye side
Emil
Emil
2020-11-16
Meseo laver et fantastisk produkt! Kan klart anbefales!
Christian J
Christian J
2020-11-16
Rigtig god service, venlige medarbejder og et super udfald. Fuldt ud tilfreds 🙂
Anahit
Anahit
2020-11-14
Yad H Shwan
Yad H Shwan
2020-11-14
Jeg har selv været utrolig bange for, at springe ud til andre leverandør, da jeg er bange for at de ikke lever op til mine standarder... Men hos Meseo, har jeg virkelig ikke været skuffet, fra deres førstehåndsindtryk, deres samarbejdes metode og deres professionelle være måde!! Kan varmt anbefales, og man bliver taget godt hånd om hos dem. De svarer døgnet rundt, og er meget forstående! Vil igen sige tusind tak for sidst, og måske kommer der flere køb i fremtiden?? Hilsen/Best regards Mr. Shwan
Hans Kristian
Hans Kristian
2020-11-02
Jeg har brugt Meseo til rådgivning omkring SEO og grafisk materiale, og må sige jeg er meget tilfreds med hvordan tingene bliver leveret og forklaret.
Thomsens anlægsgartnere
Thomsens anlægsgartnere
2020-09-04
Har ikke mødt nogle virksomheder som har ydet lige så god service som Meseo. Jeg fik lavet en hjemmeside hos dem. Her brugte de vildt god tid på at høre mine ideer samt komme med deres egen. Hjemmesiden blev 100 gange bedre end jeg kunne have forestillet mig:) Super godt produkt samt service hos Meseo. Kan klar anbefales
Victor Byskou
Victor Byskou
2020-08-10
Kan kunne anbefale MESEO, super god service og høj kvalitet i alt de laver og leverer. Varm anbefaling herfra!
Bo Karlssen
Bo Karlssen
2020-08-10
Fik mig en god video der var bedre end jeg kunne forestille mig!

Garik Haldrup

SEO og Hjemmeside ekspert

” Har du brug for en løsning der faktisk kan levere et resultat som kan betale sig? Jeg er en af medstifterne af Meseo.dk og jeg står klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og projekter”

Garik Haldrup

SEO og Hjemmeside ekspert 

” Har du brug for en løsning der faktisk kan levere et resultat som kan betale sig? Jeg er en af medstifterne af Meseo.dk og jeg står klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og projekter”

Scroll to Top