responsivt design

Hvad er responsivt webdesign? 5 gode råd

Hvordan kan hjemmesider følge med de millioner af skærme derude?

responsivt

Med responsivt webdesign kan dit websted (og dets sider) tilpasse sig og levere den bedste oplevelse til brugerne, uanset om de er på deres stationære, bærbare computer, tablet eller smartphone. For at dette kan ske, skal din hjemmeside dog have et responsivt design.

Men hvad er dette dog, og hvordan fungerer det?

Fortsæt med at læse for at lære mere, og se eksempler på responsiv webdesign i virkeligheden blandt vores kunder her! Hvis du gerne vil holde dig informeret om dette emne, kan du tilmelde dig vores eksklusive nyhedsbrev her for at få webdesign og marketingtips til din virksomhed.

Hvad er responsivt webdesign?

Denne designtilgang beskriver en fremgangsmåde til webdesign, der giver hjemmesider mulighed for at blive gengivet (eller vist) på alle enheder og skærmstørrelser ved automatisk at tilpasse sig skærmen, uanset om det er en stationær, bærbar computer, tablet eller smartphone.

Hvordan fungerer responsivt webdesign?

Responsivt webdesign fungerer gennem Cascading Style Sheets (CSS), ved hjælp af forskellige indstillinger til at betjene forskellige stilegenskaber afhængigt af skærmstørrelse, retning, opløsning, farvefunktion og andre karakteristika af brugerens enhed. Et par eksempler på CSS-egenskaber relateret til responsivt webdesign inkluderer viewport og medieforespørgsler.

Er mit hjemmeside responsiv?

Du kan hurtigt se, om et websted er responsivt eller ikke, i din webbrowser.

  • Åbn Google Chrome
  • Gå til dit websted
  • Tryk på Ctrl + Skift + I for at åbne Chrome DevTools
  • Tryk på Ctrl + Skift + M for at skifte enhedens værktøjslinje
  • Se din hjemmeside fra et mobil-, tablet- eller desktopperspektiv

Du kan også bruge et gratis værktøj, som Googles mobilvenlige test , for at se om sider på dit websted er mobilvenlige. Selvom du også kan opnå mobilvenlighed med andre designtilgange, som adaptivt design, er responsivt webdesign det mest almindeligt brugte på grund af dets fordele.

Hvorfor responsivt webdesign er vigtigt for webdesignere og virksomhedsejere

Responsivt webdesign aflaster webdesignere, designere af brugergrænseflader og webudviklere fra at arbejde dag og nat ved at skabe websteder til hver eneste eksisterende enhed. Det gør det også lettere for virksomhedsejere, marketingfolk og annoncører.

Her er et par fordele:

  • Ét sted for hver enhed: Uanset om det vises på en 27-tommer iMac med en trådløs forbindelse eller fra skærmen på din Android-telefon, vil webstedet blive konfigureret til at give brugeren den optimale oplevelse.
  • Optimalt design til enheden: Med responsiv webdesign skaleres alle billeder, skrifttyper og andre HTML-elementer korrekt, hvilket maksimerer den skærmstørrelse, som brugeren har.
  • Intet behov for omdirigeringer:  Andre muligheder for design af flere enheder kræver brug af omdirigeringer for at sende brugeren til den relevante version af en webside. Uden behov for omdirigeringer kan brugeren få adgang til det indhold, de vil se på, så hurtigt som muligt.

Responsivt webdesign er også effektivt set fra et prismæssigt synspunkt. Det er også lettere for dig at administrere, fordi det hele er på ét sted, i stedet for to. Du behøver ikke foretage ændringer to gange, i stedet kan du arbejde fra og opdatere et enkelt websted.

Eksempler på responsivt webdesign

Lær mere om responsivt webdesign

Hvis du leder efter professionel assistance, når det kommer til at gøre din hjemmeside responsiv, kan Meseo hjælpe. Vi tilbyder responsive hjemmesider som du kan læse mere om her

Konklusion

Responsivt webdesign er vigtigt for din hjemmeside, da det tilpasser sig til brugerens oplevelse, uanset om de er på computer, tablet eller smartphone. Det er en måde at designe på, sådan at din hjemmeside automatisk tilpasser sig hvilken skærm den vises på, hvilket er mest optimalt.

Ring til os på +45 28 99 29 11 eller kontakt os online for at tale med en strateg om dit websted.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top