Korte vs. lange videolængder: Hvad er den bedste længde på en forklaringsvideo?

Du har sikkert hørt om den fantastiske engagerende kraft, som forklarende videoer har. Nu kan spørgsmålet være: hvor lang skal din forklaringsvideo vare for at holde publikums opmærksomhed og samtidig have nok tid til at levere de nøglebudskaber, du har brug for? At komme til det “midtpunkt” er slet ikke en mindre udfordring. Vi er her i dag for at dele med dig nogle guldtip, der hjælper dig med at forstå, hvordan videolængden skal se ud på dine animerede marketingvideoer for at gøre dem underholdende, men også effektive.

Indhold:

 1. Hvad er forholdet mellem videolængde og engagement?
 2. Kan vi tale om “en perfekt længde”?
 3. Populære videoformater og deres ideelle længder
 4. Videolængder på forklarende videoer
 5. Hvor lang tid skal en video på sociale medier være?

5.1. Instagram-videoer

5.2. YouTube-videoer

5.3. Facebook-videoer

 1. Hvordan kan du bevare din målgruppes opmærksomhed?
 2. Sådan vælger du et forklaringsvideofirma, der passer til dine behov
 3. Hvordan Meseo kan hjælpe med din forklaringsvideo
 4. Konklusion

Hvad er forholdet mellem videolængde og engagement?

Vidste du, at folks opmærksomhedsspændvidde er kortere end en guldfisk? Det lyder måske sjovt og også utroligt … men det er en kendsgerning! Folks opmærksomhedsspænding er faldet til 8,25 sekunder. Dette betyder, at du skal være yderst kreativ og have en strategisk tankegang for at udvikle videoindhold, der er tiltalende nok (for at overtale dem med det samme) og også holde deres opmærksomhed gennem hele videoen. Er dette muligt? Selvfølgelig er det det!

I betragtning af at du har mindre end 8 sekunder til at generere en form for interesse for dit publikum, skal du være særlig opmærksom på varigheden af ​​din marketingvideo. I denne forstand er der en ganske stærk sammenhæng mellem videolængde og engagement.

Videolængder på 2 minutter kan skabe stort engagement. Hvis du er i stand til at holde din video under 120 sekunder, holder du dine seere fængslede.
Fra minut 2 til 3 er der et tydeligt fald med hensyn til engagement.
Fra minut 6 til 12 har du en anden interessant mulighed for at få forbindelse til dit publikum.
Fra minut 12 og frem skal du være opmærksom, da hvert minut, der går, mister du engagement fra dine seere.

Kan vi tale om “en perfekt længde”?

Vi har netop afsløret nogle interessante data fra Wistias undersøgelse. Men du skal ikke sætte dig i en streng position og tænke på, at hver eneste marketingvideo, du udvikler, skal vare maksimalt 2 minutter! Det ville være en kæmpe fejltagelse. At tænke at reducere din 8-minutters video til 7 minutter ville være en fejltagelse. Den samme ting ville være at omdanne din videolængde fra 10 minutter til en 2-minutters video for at opfylde den “perfekte standard”.

Ligesom en TED-talk-video normalt varer omkring 15 minutter, en pitching-video 2 minutter og en videoannonce, mindre end 60 sekunder, vil hver video have en bestemt længde. Baseret på hvad? På forskellige faktorer: indholdet, målgruppen der målrettes mod og den overordnede kontekst. Lad mig forklare hvert af disse elementer for dig:

 1. Indholdet: video marketing er en hel verden for sig selv og giver dig massere af muligheder for at kommunikere dine ideer: undervisningsvideoer, forklaringsvideoer, vidnesbyrdsvideoer, videoer bag kulisserne, vejledningsvideoer, podcasts og så videre. Husk bare, at indholdet bestemmer, om du skal gå til en kort eller lang video.
 2. Målgruppen: for enhver kommunikationskampagne (inklusiv en video marketingkampagne, selvfølgelig!) er det vigtigt at kende din målgruppe. Det er den eneste måde, du kan komme til dem med en skræddersyet og effektiv besked på. Det er også vigtigt, at du identificerer, hvilken type handling du forventer, at de tager. Underholdning af dem er ikke det samme som at træne dem eller bare informere nogen.
 3. Konteksten: spørg dig selv, hvilke typer enheder og platforme dit publikum bruger til at få adgang til dit videoindhold. Se også på deres forventninger. Alle disse faktorer vil påvirke længden af ​​din video. For eksempel har Hubspot afsløret, at videoer under 5 minutter er bredt valgt på smartphones. Med hensyn til forventninger vil den måde, hvorpå du præsenterer indholdet (titel, thumbnail osv.), Og om de platforme, du promoverer det på, udsætter seerne til at “forvente” en kort eller lang video.

Skal du bruge hjælp til at udvikle en video til din virksomhed? Så giv os et kald!

Populære videoformater og deres ideelle længder

Med hensyn til længde sagde vi, at det hele afhænger af hver video. Men selvfølgelig er der også nogle generelle standarder for nogle “populære videoformater”, og The Next Web har samlet nogle interessante data om dette:

 • Selvstudier: ideel længde mellem 45 og 90 sekunder.
 • Kreative reklamer: ideel længde mellem 15 og 59 sekunder.
 • Crowdfunding-videoer: ideel længde vil være i gennemsnit 2,5 minutter.
 • Testvideoer: ideel længde mellem 60 og 119 sekunder.

Videolængder på forklarende videoer:

Forklaringsvideoer er kendetegnet ved nogle unikke funktioner: de er korte animerede videoer med et bestemt mål – at levere en forretningsidé på få sekunder. Er det alt? Nej! De sigter mod at gøre dette på en lokkende og overbevisende måde ved at udnytte den fantastiske kraft i billedsprog og animationer.

Med dette i tankerne og i betragtning af at disse typer videoer skal komme lige til det punkt uden at miste deres effektivitet, kan du antage, at de ikke er lange videoer. Og du har ret. Hvis ideen er at give dit publikum en nyttig løsning på deres smertepunkter, før de mister interessen for hvad du har at sige, så kan du ikke spilde for meget tid.

Længden på din forklaringsvideo kan naturligvis variere afhængigt af forskellige faktorer: typen af ​​animeret video, du vælger, det felt, hvor din virksomhed arbejder, og den fase af salgstragt, som videoen er lavet til. Men på trods af dette (og baseret på vores erfaring) kan vi sige, at der er en ideel længde til animerede marketingvideoer: mellem 60 og 90 sekunder. På den tid kan du levere dine nøglebeskeder med effektivitet uden at miste engagement. 

Hvor lang tid skal en social medievideo være? YouTube-, Facebook- og Instagram-videolængde

Har du hørt folk sige “kontekst er alt”? Nå, det har aldrig været sandere end når man taler om ideelle videolængder til sociale medier.

Ser du, hver platform er en verden fra hinanden. Ikke kun tillader de forskellige varigheder, men også seers længdeindstillinger varierer betydeligt fra et netværk til et andet. De adskiller sig endda inden for den samme platform, afhængigt af typen af ​​video.

Så … hvor lang tid skal en video på sociale medier være?

Der er ikke et one-size-fits-all svar på dette spørgsmål. Alligevel er det sikkert at sige, at nogle længder på visse platforme medfører mere engagement end andre. Lad os se nærmere på:

Instagram-videoer

Denne platform er beregnet til visuelt indhold, som uden tvivl er den hurtigste type indhold at forbruge. Måske er det grunden til, at korte videoer er mere effektive på dette netværk end lange videoer. Hvor kort? Det afhænger af funktionen:

 • Den optimale Instagram stolpe video længde er under 30-sekunders-mærket. For at være mere præcis, ifølge Hubspot, udløser 26 sekunders videoindlæg det højeste engagement.  
 • Instagram storys videolængde er op til 15 sekunder pr kort. Du kan bruge så mange kort som du vil til at lave en længere video, men det er bedre at bruge mindre end 3. Med andre ord skal din video højst vare 45 sekunder.

YouTube-videoer

YouTubes algoritme favoriserer lange videoer, da de får seerne til at bruge mere tid på platformen. Derfor er den gennemsnitlige YouTube-videolængde i dag ca. 10 minutter.

Men dette betyder ikke, at du skal gå ud af din måde at oprette en lang video! Det er ikke godt at fylde din 2-minutters video med fnug bare for at få den til at vare længere. Seere kan opgive det og ikke lide det, og det rangerer stadig ikke højt på YouTubes SERP. 

Så det er svært at bestemme den bedste længde for YouTube-videoer. Den ideelle varighed afhænger af hvert specifikt publikum og videotype. 

Facebook-videoer

Facebook tilbyder forskellige typer videofunktioner, og hver af dem har en særskilt ideel videolængde. Lad os tjekke dem ud:

 • Facebook-organiske videoindlæg genererer det højeste engagement, når de er cirka 90 sekunder lange. 
 • Videolængden på en Facebook-historie kan vare op til 20 sekunder.
 • En Facebook-annonces videolængde skal være mindre end 15 sekunder, uanset om den vises før en anden video eller i nyhedsfeeden. Jo kortere videoannoncen er, jo højere er færdiggørelsesgraden. 

Hvordan kan du bevare din målgruppes opmærksomhed?

Der er nogle tip og tricks, du kan implementere for at undgå, at seere falder fra i din forklaringsvideo. Tjek disse nyttige ressourcer, der hjælper dig med at få mest muligt ud af disse 60/90 sekunder!

 • Call to action: CTA’er er en nyttig ressource til at holde dit publikums opmærksomhed og lede dem gennem salgstragten.
 • Billedtekster eller undertekster: De fleste mennesker ser videoer uden lyd , især på deres mobiltelefoner. Tilføjelse af billedtekster eller undertekster til din video kan gøre den mere forståelig og engagerende, selv når den er slået fra.

Disse nyttige ressourcer kan hjælpe dig med at holde dit publikums opmærksomhed og interesse. Men hvis din marketingvideo ikke fungerer, som du forventer, kan der være andre grunde til det: et dårligt script eller måske en dårlig kvalitetsvideo generelt.

For at få mest muligt ud af din marketingvideo skal du altid prøve at følge disse retningslinjer:

 1. Medtag dit publikums smertepunkter i begyndelsen af din video for hurtigt at få fat i deres opmærksomhed. Gør det på en interessant, klar og direkte måde.
 2. Arbejd med en brugerdefineret video. Dette vil gøre en enorm forskel med hensyn til engagement og mindeværdighed. Hvis du tilpasser tegn, landskaber og baggrunde i din video, opretter du en stærk følelsesmæssig forbindelse med dine seere (de vil føle, at historien er specielt lavet til dem).
 3. Lav en video i høj kvalitet. Behandl din video med dedikation, fokus og detaljer i hvert eneste trin i videoproduktionsprocessen.

Sådan vælges et videofirma, der passer til dine behov

At lade din forklaringsvideo være i hænderne på et talentfuldt hold er en af ​​de bedste beslutninger, du kan tage for din video marketingkampagne. De kan gøre lave den idelle videolængde og gøre en enorm forskel i dens kvalitet og ydeevne.

Som du kan se, er valg af et professionelt videofirma en make-or-break-beslutning, og som sådan bør det ikke tages let. Du skal overveje mange faktorer, før du foretager denne form for valg.

Men rolig: vi dækker dig. Vi har sammensat nogle vigtige aspekter, du skal huske på, når du vælger det firma, der tager sig af din forklaringsvideo:

 •  Kvalitet og ekspertise: Vælg ikke et videofirma, før du tjekker deres portefølje! Se om deres stil og deres værks kvalitet passer til din virksomhed. 
 • Kommunikation: Det videofirma, du vælger, skal kunne modtage dine input og informere dig om, hvordan produktionsprocessen forløber. Gå efter en virksomhed, der kan sikre en jævn kommunikationsstrøm gennem hele processen.
 • Tilpasning: Vælg et firma, der kan oprette en original video beregnet til dig og dit publikum. Skabelonstykker formidler muligvis ikke dit mærkes autentiske fornemmelse.    
 • Feedback: Tidligere kunders meninger kan tale meget om den måde, en virksomhed fungerer på. Derfor er det altid nyttigt at tjekke anmeldelser, vidnesbyrdsvideoer og generel feedback om et videofirma, inden du træffer et valg. 
 • Pris: Denne faktor afhænger meget af dit budget. Men husk, at billige videoproduktionstjenester ofte bruger skabeloner, så den pris, du betaler, afspejler muligvis videoens kvalitet og tilpasning.

I slutningen af ​​dagen skal det videofirma, du går til, garantere din tilfredshed under produktionsprocessen og med det endelige resultat.

Hvordan Meseo kan hjælpe med din forklaringsvideo

Hos Meseo er der intet, vi nyder mere end at se vores kunder tilfredse med deres tilpassede forklaringsvideo. Derfor fokuserer vi altid på deres behov og afbalancerer vores kreativitet med deres marketingkrav.

 • Vi giver vores kunder en integreret markedsføringsstrategi, der kan tage deres forretning til det næste niveau.
 • Vi opretter fuldt tilpassede animerede videoer , der sørger for at imødekomme kundens behov og forventninger.
 • Vi leverer en af ​​de bedste kvaliteter på markedet. 
 • Vi tilbyder den bedste pris-kvalitetsgaranti .
 • Vi kan godt lide at være der for vores kunder! Vi er altid tilgængelige for at lytte til deres feedback eller rydde deres tvivl.

Konklusion

Ifølge nogle undersøgelser ser det ud til, at den ideelle videolængde er 2 minutter. Men betyder det, at hver eneste video, du udvikler, skal vare 120 sekunder? Selvfølgelig er der nogle vigtige overvejelser, du skal huske på for at gøre det meget engagerende og også effektivt (i sidste ende vil du nå dine marketingmål, ikke?). Og du skal også huske, at længden af ​​din video vil afhænge af flere faktorer.

Når vi især taler om forklaringsvideoer, er der et rigtigt svar mellem “kort” og “lang”. Og hvis du supplerer det med nogle af de bedste fremgangsmåder i forklaringsvideoproduktionsprocessen (ligesom dem, vi nævnte i dette blogindlæg), får du helt sikkert fantastiske resultater.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top