Vedligeholdelse af hjemmeside

Hvad er vedligeholdelse af hjemmesider, og hvorfor er det så vigtigt?

Vedligeholdelse af hjemmeside er den handling, der regelmæssigt kontrollerer dit websted for problemer og fejl og holder det opdateret og relevant. Dette skal ske på et ensartet grundlag for at holde dit websted sundt, tilskynde til fortsat trafikvækst og styrke din SEO- og Google-placering.

At holde et websted velholdt og attraktivt er vigtigt for store og små virksomheder for at engagere og fastholde kunder. Det er let for virksomheder, især startups, at skære hjørner og lade et par opgaver glide.

Vedligeholdelse af hjemmeside kan let blive en af ​​disse ting, da det ikke altid giver øjeblikkelige problemer. Ligesom dit helbred kan falde fra hinanden, hvis du går for lang tid uden regelmæssig kontrol, kan dette også ske for dit websteds sundhed.

Regelmæssig overvågning af dit websted er et must for at holde din virksomhed kørende.

Hvad er trinnene i vedligeholdelse af hjemmeside? En hurtig tjekliste

Der er en hel liste over opgaver, der skal udføres for at holde dit websted kørende. Den mest tidsfølsomme af disse er websitets sikkerhedsopdateringer og programrettelser. Uden disse har dit websted potentialet til at udgøre en reel fare for dem, der klikker på det.

Med det i tankerne er her en liste over vedligeholdelsesopgaver på websteder, der skal udføres regelmæssigt:

Skal udføres ugentligt

 1. Kontroller, at alle dine sider indlæses uden fejl
 2. Kør en sikkerhedskopi, og sørg for, at en tidligere version af dit websted er gemt
 3. Foretag opdateringer til websidesoftware og plugins
 4. Kontroller, at alle dine formularer kører korrekt
 5. Fjern eventuelle spam-kommentarer fra sider og indlæg
 6. Tjek dine sider for at se, om der er ødelagte links
 7. Søg efter 404 fejl, og ret eller omdiriger
 8. Skriv et eller flere blogindlæg for at holde dit samfund engageret og opmuntre SEO-trafik.

Skal udføres månedligt

 1. Kontroller indlæsningshastigheden på dit websted, og sørg for, at intet kaster det ned
 2. Gennemgå dine sikkerhedsscanninger, og sørg for, at intet er malplaceret
 3. Analyser webstedsstatistikker fra den foregående måned
 4. Tjek din blog for at se, om der er nogen artikler, der kan opdateres

Skal gøres kvartalsvis

 1. Gennemgå dit websteds design og struktur – kan det forbedres?
 2. Tjek grafik og billeder – skal noget opdateres?
 3. Gennemgå SEO og metatitler og beskrivelser for at sikre, at de er så effektive som muligt
 4. Test og tilpas popups, formularer og opfordringer til handling
 5. Gennemgå din arbejdsbyrde for effektivitet for at se, om noget kan automatiseres
 6. Test dit websted på alle enheder og browsere for at se, om det vises korrekt
 7. Gennemgå reklame- og marketingkampagner for at se, om noget skal ændres eller opdateres.
 8. Gendan en tidligere version af webstedet for at kontrollere din sikkerhedskopi

Skal udføres årligt

 1. Opdater enhver henvisning til det aktuelle år
 2. Gennemgå hver side for indholdsnøjagtighed, grammatik, skrivefejl og relevans
 3. Kontroller eventuelle aktive e-mail-adresser, og se om nogen er for store og kan slettes
 4. Sørg for, at dit websteds domænenavn fornyes
 5. Overvej, om det er tid til at opdatere din hjemmesides design
 6. Gennemgå alle dine mest effektive blogartikler, og se om de kan opdateres med nyt indhold

En korrekt plan for vedligeholdelse af hjemmeside er en cirkel

Som du kan se fra vores tjekliste, skal vedligeholdelse af hjemmeside være en konsekvent del af din virksomhed. Det vokser på sig selv, og hvis det ikke implementeres korrekt, kan det medføre alvorlige problemer og tilbageslag for din potentielle vækst og forretningssundhed.

At holde øje med hjemmesidens sundhed kræver opmærksomhed og organisering. Dette er især tilfældet for et stort websted med hundreder (eller endda tusinder) sider.

Med introduktionen af ​​nye værktøjer, der gør det nemmere at opbygge websteder, vokser webstørrelser hvert år. Selvom det er let at tilføje sider til de fleste websteder, er det ikke så let at holde alle dine sider i god stand.

Alt dette for at sige: hold øje med din vedligeholdelse af hjemmesiden.

Hvorfor er det vigtigt at udføre vedligeholdelse af hjemmeside?

Mange nye virksomheder har allerede meget på deres tallerkner uden at bekymre sig om konstant at tjekke ind på deres hjemmeside. Det er fristende at købe et domænenavn, smide noget midlertidigt og bare bekymre dig om det senere. Der er mange grunde til, at dette ikke er en god idé. Vedligeholdelse af et aktuelt, sundt og aktivt websted er vigtigt af flere årsager.

SEO

Hele pointen med at starte en virksomhed er at have kunder, klienter eller et publikum. For at drive trafik til dit websted skal du holde det opdateret regelmæssigt.

Google ønsker at rangere websteder, der har de mest relevante og opdaterede oplysninger på deres resultatside for søgemaskiner. De kan endda afindexere dit websted helt, hvis det ikke er opdateret for nylig, og hvis de har mistanke om, at det er blevet inficeret af malware. Du skal holde dit websted regelmæssigt opdateret med aktuelt indhold, nyheder, nøgleord og artikler for at rangere godt i søgeresultaterne.

Regelmæssig vedligeholdelse af hjemmeside er uvurderlig for SEO-strategien.

Kundeattraktion / engagement

Hvis dit websted vinder trækkraft og trafik, er det vigtigt at beholde disse potentielle kunder. Hvis de ikke er i stand til at finde det, de leder efter, aktuel information og relevant indhold, er der en god chance for, at de hurtigt mister interessen. For at dit websted skal være det nyttige værktøj, du ønsker, skal du sikre, at det er fri for typografiske problemer og grammatikproblemer, har alle de oplysninger, en kunde kan ønske sig, og ser engagerende og konsistent ud.

Sikkerhed

Dette er den vigtigste grund til at holde vedligeholdelse af hjemmeside på din radar, især hvis dit websted gemmer nogen form for kundeoplysninger. Hvis du bruger en webstedsopbygningsplatform som WordPress eller Wix, skal du sikre dig, at du installerer regelmæssige softwareopdateringer og sikkerhedsrettelser. Det kan være let og attraktivt for hackere at finde og målrette mod websteder, der har siddet i dvale for længe.

Virksomhedsbillede

Det bliver mere og mere simpelt at oprette et websted, der ser godt designet og professionelt ud. Der er en forventning om et professionelt websted fra professionelle virksomheder. Hvis dit websted ikke leverer løftet om professionalisme, vil dine kunder ofte gå andre steder.

Din sundhed

Dit websted er et meget vigtigt element i din virksomhed. Hvis det er opdateret og kører problemfrit, kan det være en værdifuld støtte og aktiv. Hvis det ikke er i god tilstand, kan det koste dig dyrt. Når du er bagud på dine vedligeholdelsesbehov, kan det være en helt proces at bringe webstedet op igen. Nogle gange, hvis din vedligeholdelse af hjemmesiden er blevet ignoreret for længe, ​​er det lettere bare at skrabe alt og genopbygge fra bunden.

Gør dig selv og din virksomhed en tjeneste ved at holde dig på toppen af ​​dit websted. Dette vil tilbagebetale dig med enkel lethed.

Hold dig informeret om trends i design og teknologi

Jo slankere dit websted er, jo mere vil du overbevise potentielle kunder om, at du er deres ultimative valg. Hvis du holder øje med vedligeholdelse af ​ hjemmesiden, har du også muligheden for at være en tidlig adopterer af ny webteknologi, der hjælper back-end-kørslen mere glat. Hvis du installerer softwareopdateringer regelmæssigt, kan du drage fordel af nye funktioner, der installeres sammen med opdateringerne.

Du kan også tilpasse dit design for at holde dig opdateret med det nyeste webstedsudseende. Det er langt mere fristende at ansætte et firma med et poleret og moderne websted end et, der ser ud som det hoppede på en tidsrejseenhed fra 2003.  

Hvor meget koster vedligeholdelse af websteder?

Der er forskellige omkostningsforventninger baseret på, hvad dit websted bruges til, størrelsen på dit publikum, og hvor meget indhold der hostes. Vi har diskuteret de forskellige prisklasser nedenfor.

Lille personlig blog

En lille blog har typisk ikke meget trafik og har meget få behov. Dette kan hostes på et blogsite som Google Blogger uden omkostninger overhovedet. Eller det kan være selvhostet ved hjælp af en platform som WordPress med lave månedlige omkostninger som følge af fornyelse af domænenavn og hostingtjeneste.

Medium-stor størrelse aktiv blog med en bred målgruppe

Hvis du har en blog, der bringer en indkomst med et aktivt publikum, vil du sandsynligvis være selvhostet med nogle tilpasninger. Dette vil kræve hyppigere vedligeholdelse, opdateringer, marketing og sikkerhedskopier og en lidt større monetær investering.

Virksomhedens websted udelukkende med det formål at markedsføre

Svarende til den mellemstore blog, skal dette være selvstændigt vært med en simpel designskabelon og begrænset indhold. Det er lav vedligeholdelse til vedligeholdelse med regelmæssige opdateringer, markedsføring og sikkerhedskopier.

Store tilpassede e-handelswebsteder

Dette vil være en større finansiel investering, da du skal være opmærksom på vedligeholdelse af websteder. Du håndterer meget indhold, kodetilpasning og kundedata. Hvis du ikke har et it-team medarbejdere, vil vi anbefale at finde en webvedligeholdelsespakke for at holde øje med dit websteds behov.

Specialbygget webapplikation

Dette vil være din største økonomiske investering. Din webapplikation blev skræddersyet fra bunden til et bestemt formål, og den skal til enhver tid være i topklasse, ellers vil din virksomhed lide. Dette har sandsynligvis brug for et dedikeret personale fra udviklere, der holder øje med vedligeholdelsen.

vedligeholdelse af hjemmeside

Betaling for tjenester der yder vedligeholdelse af hjemmesider: Fordelene

Nu hvor vi har fastslået, at vedligeholdelse af hjemmeside er et must for websteder af enhver størrelse, er det tid til at diskutere fordelene ved at ansætte en anden til at udføre denne vedligeholdelse. Du kan selvfølgelig tage disse opgaver selv, men det vil spare tid og stress at betale et agentur af flere grunde.

 1. Du ansætter et team af eksperter, der tager sig af disse opgaver hver dag. De ved, hvad de skal se efter, og hvad de kan forvente.
 2. Du kan fokusere på andre områder af din virksomhed, der har brug for din opmærksomhed.
 3. Ansættelse af et eksternt agentur er omkostningseffektivt og kan skaleres med din virksomhed. Din pakke afspejler virksomhedens behov.

Bestemmelse af, om du skal købe vedligeholdelsespakker til websteder

Der er flere elementer, der går ind i at afgøre, om du skal købe en vedligeholdelsespakke til webstedet.

 1. Størrelsen på dit websted
 2. Formålet med dit websted
 3. Hvor meget af dit websted er tilpasset indhold
 4. Hvor hurtigt vokser din virksomhed?
 5. Hvor meget erfaring har du med vedligeholdelse af hjemmesider?
 6. Er dit websted i øjeblikket forældet?
 7. Hvor meget tid har du til at afsætte til vedligeholdelse af hjemmesider?

Konklusion

Hvis du har læst hele denne artikel, har du sandsynligvis en god idé, hvis vedligeholdelse af hjemmeside er noget, du i øjeblikket er i stand til. Hvis dit websted simpelthen sidder og tager plads på internettet, bør du absolut overveje at købe en vedligeholdelsespakke til webstedet. Dit websted skal være et værktøj, der understøtter og hjælper din virksomhed med at vokse. Det er en levende og åndende enhed, der fortjener din tid og opmærksomhed for at udnytte sit potentiale.

Ring til os på +45 28 99 29 11 eller kontakt os online for at tale med en strateg om dit websted.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top